Proiectul educaţional de tip ,,after –school’’, intitulat “O şansă pentru o viaţă mai bună“ a fost desfăşurat de către Centrul Creştin Betania, în parteneriat cu Dorcas Aid Romania, şi Școala Generală cu clasele I-VIII Cheresig. Desfăşurarea proiectului de teme zilnice a început în anul 2009 şi s-a încheiat în decembrie 2013.

Numărul de copii asistați în acest proiect a variat între 70 si 80 de copii înscriși și cu o frecvență bună. Acești copii  proveneau din familii defavorizate şi nu numai, din satul Cheresig, de naţionalitate romă, română și maghiară, fiind elevi de școală primară și de gimnaziu.

Începând cu decembrie 2013 – parteneriatul cu organizația Dorcas s-a încheiat în această localitate. Totuși, lucrarea cu copiii continuă! Din ianuarie 2014 până în prezent continuăm întâlniri bisăptămânale cu 50 de copii, cu vârstele cuprinse între 7 și 14 ani.

Biserica Betania coordonează o echipa de voluntari care merg de 2 ori pe săptămână în Cheresig, organizând cluburi pentru copii, care cuprind lecţii bilblice, dar şi de bune maniere, de igienă, jocuri, concursuri, etc.

cheresig1cheresig2Celebrând Naşterea şi Învierea Domnului Isus, sărbătorind ziua mamei, sfârşitul anilor şcolari, organizăm cu copiii diferite serbări la care sunt invitaţi părinţii acestora.

                                 cheresig3cheresig4

În fiecare an, organizăm tabere de vară pentru copii, în localitatea Şuncuiuş. Acestea sunt pentru ei un prilej de mare încântare – atât în timpul dedicat părtăşiei, cât şi drumeţiilor, jocurilor, concursurilor, lucrului manual, etc.

cheresig5cheresig6De asemenea, din septembrie 2014 am deschis un club biblic pentru adolescenții din Cheresig, care sunt elevi la școli profesionale din Oradea.

cheresig7cheresig9Vă invităm să vă rugaţi împreună cu noi ca Dumnezeu să binecuvânteze toate persoanele implicate în acest proiect, copii, părinți, voluntari. El să se îngrijească de resursele materiale și spirituale, să dăruiască mântuire copiilor și familiilor lor. Mulţumim Domnului că a facut-o într-un mod uimitor până acum şi încredinţăm în mâna Lui şi viitorul.