Skip to content Skip to footer

Zbaterea din societatea noastră se conturează a se accentua, tot mai mult, din extremele argumentate logic ale fiecărei părți. Pentru că fiecare parte se bazează pe logica ei și strigă către cealaltă parte cu argumentele-i logice. Este de prisos să spun că această situație în sine (fără alte teorii…) servește de minune împărăției întunericului. Dacă cel rău reușește să ne împartă în două (în felul acesta) din start jumătate de succes îl are asigurat. De aceea, pentru a ieși din această capcană a „logicii” momentului cel mai bun lucru pe care-l putem face este un lucru aparent ilogic, dar necesar: îndreaptă-ți privirea spre Domnul! Cum? Psalmul 111!
În astfel de momente de zbatere pune-ți mintea să caute ceea ce în logica ei de moment nu are înclinația să caute: să-L mărească pe Cristos și ceea ce El a făcut și face! Este un pas al credinței să declari măreția și lauda Domnului atunci când ceea ce vezi în jurul tău este doar durere, disperare și moarte.
Îndemnul psalmistului este să-L lăudăm pe Domnul! Păi cum?! Acum?! Dar nu-mi vine ușor! Dar n-am motive! Dimpotrivă! Acum când logica mea îmi spune aia și aia și cealaltă – lucruri logice. N-ai motive să-L lauzi pe Domnul, zici?!
Psalmistul (v.2): „Mari sunt lucrările Domnului…” Cum?! Care „mari” și care „lucrări” ar spune cei care nu vor să renunțe la logica conflictuală. (Mare) parte din lucrările Domnului nu le vom înțelege atâta timp cât suntem pe acest pământ, dar trebuie să le acceptăm prin credință.
Psalmistul (v.3): „Strălucire și măreție este lucrarea Lui” În mijlocul confuziei și a logici tale, oprește-te și rostește un lucruri ilogic pentru mintea ta: „ceea ce face Domnul este plin de măreție!”
Psalmistul (v.4): „El a lăsat o aducere aminte a minunilor Lui”. N-ar fi mai bine ne folosim timpul ca să povestim altora despre ce minunile Domnului din viața noastră decât să ne mâncăm în lupte unii cu alții?! Adu-ți aminte de ceea ce a făcut El?
Psalmistul (v.5): „El a dat hrană celor ce se tem de El”. Deci știi de cine trebuie să-ți fie frică. Dar frica aceasta nu duce la izolare și întuneric, ci te apropie mai mult de lumina Lui.
Psalmistul (v.6): „El a arătat poporului Său puterea lucrărilor Lui”. El nu doar face lucruri și lucrări, dar lucrările Lui aduc rezolvare.
Psalmistul (v.7): „Lucrările mâinilor Lui sunt credincioșie și dreptate” De multe ori ne întrebăm când va răspunde… când va rezolva situația… când va interveni… În astfel de momente adu-ți aminte că El, nu doar că nu întârzie, dar El îndreaptă ceea ce oamenii au strâmbat.
Psalmistul (v.9): „A trimis poporului Său izbăvirea” Când crezi că nu mai poți, când presiunea e prea mare și confuzia pe măsură adu-ți aminte că El este pe drum și izbăvirea Lui este cu El.

Leave a comment