TOMA ȘI PRIETENII!

jesus_handsCă tot e la modă azi să cânte cineva cu prietenii, de exemplu, citim în Evanghelie că numele lui Toma era și geamănul – azi am putea spune: Toma și gemenii sau Toma și prietenii. Aceasta pentru că sunt mulți care spun precum Toma: dacă aș vedea,…. sau, până când nu voi vedea,…! Înțelegem, deci, că opusul credinței nu este îndoiala ci vederea. Credința se sfârșește unde începe vederea! De aceea și apostolul vorbește despre cele două moduri diferite de a trăi: prin vedere sau prin credință. Iar definiția credinței din epistola către Evrei spune foarte clar: credința este o încredere neclintită în lucrurile care nu se văd. Cu alte cuvinte, credința operează cu lucruri din realitatea invizibilă.
Acum, revenind la Toma, nu știu cât a fost necredință pură în ceea ce-l privește și cât a fost, cred, o dorință de a-L întâlni pe Isus cel înviat! Regreta faptul că nu fusese cu ucenicii atunci când a venit Isus la ei. Vroia să aibă și el parte de aceeași experiență. Isus i-a îndeplinit dorința, ca urmare, întâlnirea cu El i-a furnizat o experiență minunată în care credința lui a fost fortificată.
Revenind la prietenii lui Toma: nu i-aș încadra în această categorie pe cei necredincioși, pe cei care se pretind atei, pe necredincioși, pur și simplu,… ei nu sunt prietenii lui Toma. Cred că prietenii lui Toma sunt cei care doresc cu ardoare să-l întâlnească (și ei) pe Isus. Aceștia sunt cu adevărat prietenii lui Toma. Iar din această perspectivă e bine, e indicat să fii printre prietenii lui Toma. Pentru simplu motiv că Domnului Isus îi face plăcere să satisfacă o asemenea dorință. Da, fii prietenul lui Toma – dorește, tânjește după o experiență personală a întâlnirii cu Isus! Vei avea sărbătoare! Garantat!

Amin!

Pastor TEODOR BULZAN

Sursa foto: AICI

Leave a Reply