Skip to content Skip to footer

Suntem parcă împărțiți cu gândul între Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului și oare cum va fi în noul an? Noul an era oricum perceput ca o noutate, de fiecare dată când acest moment se întâmpla, acum cu atât mai mult cu toată această nebunie numită pandemie. La fel cum la începutul anului 2020 n-am știut cum vor decurge lucrurile, la fel și acum suntem îndemnați de Cuvântul lui Dumnezeu astfel: „Căutaţi pe Domnul și sprijinul Lui, căutaţi necurmat Faţa Lui! Aduceţi-vă aminte de minunile pe care le-a făcut, de minunile Lui și de judecăţile rostite de gura Lui” (1 Cronici 16:11-12). Este o chemare atât la a ne aduce aminte cât și a privi înainte căutând pe Domnul.

Oamenii așteaptă o salvare de undeva, își pun speranța într-o parte și în alta, caută variante și soluții. Am văzut cum au fost primite, la cel mai înalt nivel guvernamental, primele doze ale vaccinului cel mai celebru din ziua de azi. Iată că oamenii și-au găsit o sursă de speranță! Dar noi trebuie să avem o perspectivă mai înaltă decât atât. Speranța ne vine din căutarea Feței Domnului. Din căutarea ajutorului Său. Din a recunoaște minunile Sale și a ne încrede în cuvintele Lui.

Haideți la acest sfârșit de an să ne aducem aminte de binecuvântările și minunile Domnului, nu cu scopul de a le contoriza, ci cu scopul de a ne clădi speranța pentru anul care vine. Dumnezeu a fost credincios și El va rămâne credincios. El nu s-a mișcat când lucrurile s-au clătinat, dimpotrivă, El a fost Cel care ne-a dat siguranță. Adu-ți aminte de câte și din câte te-a scăpat Domnul în acest an și dacă sunt momente în care ai văzut izbăvire, putere, binecuvântare pe care nu ți le poți explica, înseamnă că Dumnezeu a făcut o minune în viața ta și tu nici nu ți-ai dat seama. Așa lucrează El. Dacă ai primit puteri nebănuite în momente dificile din acest an, acela a fost Dumnezeu. Dacă ai putut să te bucuri având pace în inimă în momente tensionate, atunci Dumnezeu a fost de partea ta. Și acestea sunt doar câteva exemple…

Există o cântare care spune cam așa: „Sunt multe lucruri în care oamenii cred, speranțe oarbe, iluzii care se pierd, Noi am ales un țel de sus și țelul nostru e Isus, nu e secret…” Să ne clădim deci speranța în noul an, căutând Fața Domnului – în comuniune cu El, prin părtășie zilnică, citirea Cuvântului, rugăciune, zile/săptămâni de post. Acestea sunt de altfel cele mai neînsemnate lucruri pe care noi le putem face în comparație cu ce a făcut El pentru noi. Și toate acestea nu le facem din obligație sau din perspectiva câștigării bunăvoinței Lui, ci din dragoste pentru El. El este ținta noastră!

Leave a comment