Skip to content Skip to footer

Sunt multe cuvinte care se spun astăzi despre cam toate subiectele posibile sau inventate. Fiecare are câte o părere și creștinii au cel puțin două (uneori)! 🙂
E bine să interacționăm, să dezbatem, să descoperim idei și perspectivele diferite ale fiecăruia dintre noi, dar în ce privește Legea lui Dumnezeu este nefolositor și zadarnic să ne apucăm de „certuri și ciorovăieli” (Tit 3:9). Pentru că Legea lui Dumnezeu nu este făcută ca să ne dăm bobârnace unii altora cu ea. Legea lui Dumnezeu trebuie împlinită și atât. Desigur că nivelul de revelație poate fi diferit, dar fiecare atât cât a primit atât trebuie să împlinească.
Pavel ne dă și câteva indicații despre ce înseamnă această renunțare la certuri asupra Legii: răspunde nevoilor grabnice prin fapte bune, iar pentru totdeauna fii roditor! (Tit 3:14).
Mai degrabă decât să tot dezbatem lucrurile clare pe care de fapt trebuie să le împlinim mai bine am fi sensibili la nevoile din jurul nostru care cer acțiunea noastră. Nevoile nu înseamnă numai nevoi sociale și acele trebuie împlinite, dar nevoia de atenție este tot mai acută în jurul nostru, nevoie de a fi ascultat, nevoia de a fi încurajat, ridicat și motivat, nevoia de un zâmbet într-un moment critic, nevoia de a fi afirmat sau apreciat. Sunt multe nevoie grabnice are așteaptă oameni care să fie gata să acționeze, nu să dezbată de ce trebuie să acționeze.
Împlinirea nevoilor grabnice înseamnă disponibilitatea de renunțare la sine și empatia pentru cei de lângă noi. Mai înseamnă de asemenea că suntem gata să acționăm imediat, fără comentarii sau prea multe explicații. Asta pentru că un împlinitor al Cuvântului nu se apleacă spre certuri și ciorovăieli, cum spune Pavel.
Provocarea de a sluji este o constantă în biserica noastră. Ai văzut oare anunțul săptămânal din luna August despre acest lucru? Este modul în care poți deveni împlinitor grabnic, dar și roditor înaintea Celui care a creat cadrul în care să slujim și ne-a și chemat să fim mâinile și picioarele Lui.
Chemarea de a nu sta neroditor este modul lui Dumnezeu de a ne spune (aproape-L aud cu strigă): aveți abilitățile necesare, sunt gata să revărs darurile necesare situației în care te vei afla, ți-am dat porunca, am creat cadrul și ți-am delegat autoritatea: ce mai aștepți!? Sau ce tot aștepți!? Alte lămuriri și explicații care nu-ți vor fi folositoare? A fi roditor este modul în care noi răspundem cu dragoste la dragostea Lui față de noi. El ne-a dat ce privește viața și evlavia, El ne-a dat tot, oare nu merită o dedicare pe măsura a ceea ce El a dat!?

Leave a comment