Skip to content Skip to footer

Suntem cu toții „flămânzi” după lucruri necunoscute de alții. Suntem în general înclinați spre a ști lucruri pe care alții nu le știu și ne bucurăm când noi suntem cei care deținem o informație pe care alții nu o au, iar noi vrem să fim primii care o scot la lumină. Desigur că asta poate fi folosită pentru a ne mândri și a-i privi pe ceilalți de sus, dar toată această foame nu-i altceva decât partea creativă și inovativă din om care face posibilă invențiile de tot felul, de care se bucură omenirea, iar această dorință de cunoaștere, cumulat cu lucruri spuse pentru prima dată, este ceva specific omului care este creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.
Este extraordinar să citim versete ca: „lucruri pe care ochiul nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc”, dar și continuarea este la fel de minunată: „nouă însă Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Său.” (1 Corinteni 2:9-10).
În aceste cuvinte minunate și provocatoare găsim de altfel și ideea lui Dumnezeu în ceea ce privește această foame de cunoaștere pe care El a pus-o în noi. El a pus în noi această foame cu un scop: să împlinim scopul Lui! El este gata să ne arate, să ne descopere acele lucruri care împlinesc scopurile Lui. Este vorba de acea conlucrare a noastră cu Duhul Sfânt care urmărește împlinirea scopurilor Tatălui și nu doar o satisfacere a propriei noastre foame după informații și cunoaștere. Este de fapt vorba de a ne împlini scopul pentru care noi existăm: glorificarea lui Dumnezeu!
Care sunt lucrurile pe care ochiul nu le-a văzut și la inima omului nu s-au suit? Sunt acele lucruri care transformă viața și inima omului! Față de aceste lucruri omul este total neputincios și în ceață. Doar Duhul poate să facă acea lucrare de descoperire, atât față de ceea ce trebuie să spunem noi, cât și de efectul pe care-l are în viața celui care ascultă. Dacă vrem să avem parte de profunzimea cunoașterii lucrurilor lui Dumnezeu atunci singura cale este să ne apropiem de Duhul Său. El este Cel care ne descoperă lucrurile Tatălui cu scopul de a face lucrarea Lui!

Leave a comment