Skip to content Skip to footer

Să spunem că a fost o săptămână frumoasă ar fi o declarație insuficientă. Spun asta nu pentru ceea ce am făcut noi, ci pentru ceea ce prin credință privim la ceea ce El a făcut și va face. Nimic din ce putem face noi, nici măcar postul sau timpul petrecut la biserică nu pot niciodată egala nivelul de dedicare al lui Cristos față de noi. De aceea, efortul nostru nu este altceva decât o infimă recunoștință și semnalul unei dedicări personale plină de recunoștință față de Domnul. Pentru că acest semnal al dedicării noastre trebuie să-și găsească ecoul în întreaga noastră trăire din anul 2023 într-o dedicare continuă.
Frumusețea acestei săptămâni vine și din ceea ce s-a întâmplat fără să ne fie încă vizibil ochiului nostru. Eu cred că mai mult decât bucuriile și răsplățile percepute acum, prin credință trebuie să ne așteptăm încă să descoperim ceea ce El va lucra și care ne va fi dezvăluit. De fapt, aceasta-i frumusețea minunată a Dumnezeului pe care-L slujim că ceea ce El lucrează trece dincolo de percepțiile noastre momentane și temporare. Frumusețea săptămânii vine și din faptul că putem spune că „doar am zgâriat suprafața” în relația cu El. Oare ce s-ar întâmpla dacă am rămâne în același tip de comuniune și comunicare cu El pe tot parcursul anului? De fapt, asta trebuie să facem. El asta așteaptă de la noi – o comunicare și o comuniune crescândă.
A rămâne într-o comuniune crescândă cu Dumnezeul nostru este o binecuvântare fără de care nici o zi din acest an n-ar merita trăită. Prezența Lui este ceea ce avem nevoie. Este ceea ce face diferența dintre trăire prin vedere și trăire prin credință. Este ceea ce transformă întristarea în bucurie și zdrobirea în închinare. Este ceea ce face viața cu scop, direcție și țintă. Prezența Lui în viața și familia noastră este ceea ce dă calitatea timpului nostru pe acest pământ și este ceea ce face ca mărturia noastră înaintea oamenilor să aibă substanță și ecou. Haideți să trăim în prezența Domnului. Este frumos și dincolo de ceea ce ne putem imagina acum, dar de aceea este frumos cu El.

Leave a comment