Skip to content Skip to footer

Pregătiri. Pregătiri. Pregătiri. Parcă asta-i descrierea cea mai bună a lunii Decembrie. Oamenii se pregătesc de sărbătoare. Își pregătesc casele, atât din punct de vedere estetic (împodobiri, curățenie) cât și pregătirea mâncărurilor, a cadourilor. Ne pregătim de încheierea anului, se fac rapoarte diverse la locul de muncă, poate inventariere, se numără realizările, se adună profiturile, se fac statistici și evaluări. După un an ca 2020 sunt multe rapoarte care arată la fel de „speciale” ca anul în sine.

Într-un fel, fiecare lucru, eveniment, circumstanță ne pregătește pentru ceva. Fără să intrăm în tot felul de teorii, dar dacă citim Biblia și o credem, cele întâmplate în 2020 sunt o pregătire pentru cine înțelege direcția istoriei omenirii din perspectiva Scripturii. Și pentru că ziua de mâine nu este a noastră, adică nu știm ce va fi mâine întrebarea se pune pentru ce te pregătești? Nu mă refer la lucrurile menționate mai sus care țin de exterior (care au și ele rolul lor), ci pentru ce-ți pregătești inima? Sau cum îți pregătești inima de aceste sărbători? Casa o pregătim, știm, dar inima?

Mă gândesc, oare ce pregătiri au avut loc în cer înainte de momentul acela istoric, îl numim noi, când Fiul lui Dumnezeu avea să se nască pe Pământ?! Momentul acela când Fiul avea să prezinte creației Lui chipul și reprezentarea Tatălui – a Dumnezeului care există din veșnicii în veșnicii. Oare cum au arătat pregătirile în cer… sau poate acolo nu există pregătire pentru că nu există timp… totul se întâmplă la cuvântul lui Dumnezeu. Cu cât mă gândesc mai mult la aceste lucruri realizez că pregătirea e specifică temporalității, Pământului. Cred că putem spune că pregătirea este manifestarea harului lui Dumnezeu. Faptul că ne putem pregăti înseamnă că avem har. De aceea avem cuvintele lui Isus despre zilele din urmă, de aceea avem scrierea lui Ioan din Apocalipsa pentru ca pregătirea noastră să fie constantă, adică să fim tot timpul conștienți de manifestarea harului lui Dumnezeu care ne cheamă la El.

Pregătirea înseamnă har, pentru că va veni și momentul „clipelii de ochi” când El va reveni și va trebui să ne găsească… pregătiți! Pregătiți pentru El!

Leave a comment