Skip to content Skip to footer

Oare în ce fel ne pregătim pentru a sta la Masa Domnului? Care sunt lucrurile care le facem în săptămâna premergătoare și pe care poate nu le mai facem până la următoarea primă duminică din lună? Sau care sunt lucrurile pe care le facem NUMAI în săptămâna aceasta, iar apoi revenim la ele ca și cum ar avea un termen de expirare? Ce înseamnă cu adevărat această cercetare și ce termen de valabilitate are?
Mă gândeam, oare câți dintre noi ne comportăm frumos în trafic (să zicem) în săptămâna de dinainte pentru ca mai apoi în restul lunii „luăm concediu” de la cercetare? Oare câți dintre noi ne-am cercetat poate în săptămâna care a trecut față de lucrurile ce le-am spus sau le-am gândit despre autorități, pandemie, respectarea cerințelor sau poate chiar lucruri pe care le-am spus altora certându-ne cu ei legat de această pandemie. Tare am impresia că astea nici nu le luăm în calcul când e vorba de cercetarea noastră.
Cred că primul pas al pregătirii și al cercetării ar trebui să fie o privire în interior concomitent cu o privire în exterior, dar nu la alții, ci la Domnul. Cercetarea trebuie să aibă de-a face cu modul în care chipul lui Cristos a luat tot mai mult formă în noi – iar asta înseamnă progresie, creștere sau înaintare (după cum spunea apostolul Pavel). Adică, ce spune Pavel cu privire la înaintarea noastră se referă la faptul că poți observa un tipar al creșterii în domenii unde ai fost deficitar și unde Duhul lui Dumnezeu a început și continuă o lucrare de transformare. Dacă noi ne întoarcem din noi și din nou la aceleași apucături și obiceiuri s-ar putea să descoperim o anumită rezistență a noastră la schimbare, nicidecum faptul că Domnul n-ar avea capacitatea să transforme. De aceea, cercetarea noastră trebuie să ajungă la o profunzime la care nu ne gândim în mod normal, ci doar atunci când ne oprim… când ne oprim din alergare pentru a sta de vorbă cu Domnul. El ne așteaptă să stăm de vorbă cu El, nu doar înainte de a sta la Masa Domnului, ci în fiecare zi.
Dacă spunem că trecem printr-o perioadă dificilă, așa este, dar când, dacă nu acum, trebuie să se vadă schimbarea interiorului nostru făcută de Duhul lui Dumnezeu și de lucrarea continuă pe care El o face în noi? Domnul să ne învrednicească!

Leave a comment