top of page
Caută

Rădăcinile zilelor noastre



Trăim niște vremuri în care senzația este ca nu mai există nicio opreliște a răului. Totul parcă este scăpat de sub control la nivel politico-financiar-electoral. O vreme în care parcă moralitatea și etica s-au suspendat și oamenii cred că se poate și fără ele. Desigur că suspendarea acestora este posibilă în aceeași măsură în care este posibilă și suspendarea legii gravitației.

Curios lucru este faptul că aceste lucruri nu sunt noi sub soare și nu, nu românii le-au inventat. Încercarea suspendării moralei și a eticii, într-un cuvânt a unor legi convenționale care au la bază legea lui Dumnezeu, o fac oamenii de ani de zile în schimbul unor lucruri care cântăresc mult prea puțin față de ceea ce este plătit cu ele. Am citit chiar săptămâna asta despre modul în care poporul Israel L-au dat la schimb pe Însuși Dumnezeu pentru niște fete frumoase și o mâncare bună. Ei n-au renunțat doar la moralitate, ci la Însuși Cel care este definiția acesteia.

Această atitudine a omului își are practic rădăcinile în Eden. Pentru un măr frumos, care se vede și ascultarea/etica/moralitatea care nu se vede, omul alege ceea ce se vede. Astăzi schimbul acesta are ramificații foarte profunde, până în sufletul nostru. Adică pentru o sumă de bani (care se vede), ce contează un vot care nu se vede. Dar, stai că lucrurile nu sunt chiar așa pe față, că e vorba de privilegii, comisioane, subtilități, sărit peste rând, posturi, pile și relații etc. Iar această putreziciune se manifestă atât la primitor cât și la ofertant.

Problema moralității și a eticii în cele din urmă este o chestiune de ascultare de Domnul, iar ascultarea de Domnul și a rămâne credincios lui Dumnezeu este o chestiune de inimă, adică de iubirea din inimă, adică de onorare și închinare. Știm părerea lui Dumnezeu față de inima împărțită a omului și că aceasta se numește idolatrie și este o urâciune înaintea Lui.

În Cristos această problemă are rezolvare. În Cristos, inima poate fi restaurată și pornirile ei idolatre pot fi puse sub controlul Duhului Sfânt. Pune-ți acest filtru al controlul Duhului și învață-i și pe alții despre el… în special în acest an electoral.


0 comentarii
bottom of page