Skip to content Skip to footer

La fel cum un dosar denumit „…. 2023” se deschide la fiecare început de an și fiind la început este gol la fel ne putem imagina viața noastră, ca o pagină goală pe care urmează să se scrie. Sunt două întrebări care se nasc în mod natural: Cine îți scrie ție paginile? Ce va fi scris pe aceste pagini?
Sigur că ne place să răspundem la prima întrebare cu ceea ce ar răspunde fiecare creștin responsabil: Domnul! Da, dacă vorbim din punct de vedere al providenței și suveranității lui Dumnezeu (pe care, de altfel, n-o înțelegem pe deplin cu mintea noastră limitată) atunci este adevărat că El este autorul istorie noastre pe acest pământ. Dar întrebarea „Cine îți scrie…” face mai degrabă referire la responsabilitatea mea în subordonare față de această providență și suveranitatea a Domnului. Cu alte cuvinte cui îți dăruiești tu timpul, energia, vlaga, motivația? În ce măsură îmi asum responsabilitatea împotrivirii față de rău? În ce măsură îmi asum responsabilitatea greșelilor și păcatelor mele? În ce măsură îmi trăiesc viața știind că sunt dependent de El, dar în același timp decizia (bună sau rea) este în mintea și în acțiunea mea și că pentru ca decizia să fie bună El ne-a lăsat un Călăuzitor? Un Călăuzitor care locuiește în noi și care vrea să ne ajute să scriem aceste pagini ale istoriei noastre. Un Călăuzitor care ne scrie paginile prin ascultarea noastră. Nu uita că ești dependent de El în 2023, la fel cum ai fost și până acum (sau poate chiar mai bine).
Ce va fi scris pe aceste pagini, noi nu știm acum, dar vom descoperi pe parcurs. Un lucru este sigur, fie că vor fi detalii multe sau puține, paginile acestea vor consemna modul în care ne-am dus sau nu la îndeplinire misiunea ce am primit-o. Conținutul acestor pagini au de-a face cu modul în care ne trăim viața având ca direcție și scop împlinirea misiunii noastre: a duce Vestea bună la cei de lângă noi, la locul de muncă, între vecini, în deplasări sau călătorii și până unde vom ajunge pe acest Pământ.
2023, așa după cum numărăm noi anii, deschide o filă nouă în dreptul tău. Ce va fi scris acolo pe parcursul acestui an are mare legătură cu ascultarea ta de Călăuzitor pe parcursul anului. Paginile sunt albe, curate și ele pot rămâne așa doar că încărcate de povestea ascultării tale!

Leave a comment