Skip to content Skip to footer

Una dintre nevoile URGENTE ale omului în ziua de azi este empatia în momentul când trece printr-o situație care-i provoacă mult disconfort și poate chiar durere. Ne comportăm cu cei din jurul nostru ca și cum abia așteptăm să-și prindă degetele la ușă și când asta se întâmplă numai bine am găsit momentul să-i turnăm în cap cenușă! În momentele cele mai dificile sunt momentele cele mai potrivite să răspunzi nevoilor acelei persoane.
Empatia este un mod în care dragostea se manifestă în cel mai practic mod față de cei de lângă noi. Spunem că iubim, că Dumnezeu a pus în noi dragostea Sa, dar cum arată aceasta în modul cel mai practic posibil? Empatia este modul în care facem ceva pentru alții. Manifestarea empatiei ne dă de multe ori impresia că de fapt nu facem mare lucru ascultând pe cel de lângă noi, dar aceasta aduce de fapt un impact major în viața celor de lângă noi. Cel mai semnificativ lucru pe care-l poți face, este să ai un impact, să faci ceva pentru altcineva.
Într-un fel sau altul fiecare dintre noi am experimentat ceva diferit atunci când am fost implicați în ceva care a avut de-a face cu ajutorarea celorlalți. Cum te-ai simțit atunci? Mai mult decât atunci, cum crezi că s-a simțit Tatăl ceresc când a văzut că unul din copiii Lui a înțeles ideea. Pentru că asta-i ideea pentru care suntem aici și cel mai semnificativ lucru pe care cineva poate să-l facă pentru o altă persoană este, să faci ceva pentru acea persoană!
Dacă înțelegem în profunzime asta-i ideea ucenicizării. Asta-i ideea de a fi martori ai lui Cristos! Asta-i ideea pentru care ne echipăm, pentru ca mai târziu să multiplicăm această idee, această atitudine: când spun Evanghelia unui om, aceasta poate să aibă cel mai mare impact în viața cuiva! Empatia față de sufletele pierdute este lucrul care poartă în el potențialul celui mai mare impact din viața cuiva – atât în viața celui care manifestă empatia, cât și în viața celui care beneficiază de ea.
Așa că haideți să aplecăm urechea atunci când un om te găsește de încredere să-ți încredințeze problemele lui. Aceasta va fi asociată în mintea oamenilor cu ceea ce a făcut Cristos cu cei care I-au cerut ajutorul. Haideți să fim deschiși să folosim orice oportunitate ca să-L mărturisim pe El; s-ar putea să fie cel mai de impact lucru care să-l facem săptămâna următoare. Pentru că atunci când facem ceva pentru alții, este momentul în care facem ceea ce am fost creați să facem!

Leave a comment