Skip to content Skip to footer

Mulți creștini trăiesc azi cu această mentalitate! Atunci când construiești casă, sunt anumite faze ale construcției despre care se poate spune lucrul acesta, deși dacă nu-ți nivelezi bine fundația turnată în pământ (că oricum, nu se vede) o să-ți fie mai greu când pui cofrajul pentru a continua fundația, dar astea nu au o importanță crucială în cele din urmă. Pot fi alte aspecte (cum ar fi factura la încălzire) care să le descoperi mai târziu că merita să le faci altfel, cel puțin în ce privește fundația la casă. Dar, să ajungem la adevărata tema a editorialului.
Există domenii din viața noastră în care contează să fim drepți, corecți, morali, chiar și atunci când nu vede nimeni. Eu cred că parte din a face lucrurile ca pentru Domnul este și a face lucrurile cu toată dedicarea, chiar și atunci când nu observă toată lumea acest lucru.
Desigur că este o parte din viața creștinului la care nu trebuie să-i facem publicitate, dar există și o altă parte care trebuie să fie văzută pentru că asta întărește mărturia creștinului. Mulți creștini gândesc în termenii „las, că nu știe nimeni”, „las, că nu vede nimeni” atunci când sunt doar ei cu ei, fără să se gândească la faptul că acela este momentul când își pot da seama cel mai bine de caracterul lor – fie bun și îndreptat spre bine, fie rău și cu înclinații păcătoase. Creștinul nu trebuie să facă publicitate la dărnicia lui, la ajutorare și facerea de bine, la zilele când stă în post și rugăciune înaintea Domnului, la multe lucruri de genul acesta care țin de modul în care Dumnezeu îi zidește caracterul. Zidirea caracterului nu se vede, poate da anumite indicii, dar cu siguranță nu trebuie ca eu mie să-mi fac publicitate la asta!
Pe de altă parte sunt mulți creștini care trăiesc cu această mentalitate când e vorba de ascunderea păcatelor și indisponibilitatea de a le mărturisi. În momentul în care un creștin ajunge în punctul în care păcătuiește în mod conștient, că oricum nu vede nimeni, acela este un loc periculos. Care sunt lucrurile ascunse din viața ta? Care sunt lucrurile despre care ți-ar fi rușine să vorbești cu cineva? Acelea, de obicei sunt și lucrurile care te opresc din a te bucura deplin de prezența Domnului. Haideți să nu avem o astfel de mentalitate atunci când e vorba de păcat și fărădelege. Păcatul se biruie prin mărturisire, nu prin „las’, că nu vede și nu știe nimeni”. Să ne păzească Domnul de o astfel de mentalitate care roade și distruge omul spiritual!

Leave a comment