Skip to content Skip to footer

 

„Cine dintre voi este din poporul Lui?” (Ezra 1:3)

O întrebare care răsună peste veacuri. Aceasta este întrebarea restaurării. Poporul Israel era într-un loc al deznădejdii, o țară a robiei, pe pământ străin. Majoritatea se obișnuiseră cu rutina robiei și trăiau dezamăgiți când își aduceau aminte de „malurile Iordanului”. Dar în toată această imagine deznădăjduită și fără speranță Cineva începe să miște piesele istoriei.

„Cine dintre voi este din poporul Lui?”

Este întrebarea care deschide o perspectivă nouă pentru cei cărora li se adresează. Este o întrebare care se adresează identității destinatarilor, iar problema identității este una esențială atunci când treci prin vremuri ca cele în care erau copiii lui Israel. Este întrebarea care aducea adierea speranței în sufletele deznădăjduite.

„Cine dintre voi este din poporul Lui?”

Este întrebarea pentru noi azi! Acum, la început de an, înainte de a face orice planuri, înainte de a te da bătut pentru că ai eșuat în cutare domeniu anul care a trecut. Este întrebarea care poate începe restaurarea vieții tale. Poate sunt eșecuri în familie, la locul de muncă, în relații cu ceilalți; poate poveri grele care fac viața tot mai dificilă. Este întrebarea care să alunge frica și haosul semănat prin toate canalele auditive și vizuale în anul care a trecut. Este întrebarea care să declanșeze o curățenie generală a sufletului și să paveze drumul unei dedicări 100% pentru Domnul.

Ce răspunzi la această întrebare? Pentru că întrebarea poartă în ea speranță și restaurare în aceeași măsură cum poartă și responsabilitate. Responsabilitatea dedicării. Când ai ridicat mâna spunând: „eu fac parte din poporul Lui!” asta înseamnă tot mai mult și tot mai des (de acum încolo) asumarea unei respingeri din partea celor care nu sunt din poporul Lui. „Eu fac parte din poporul Lui” înseamnă să stai în picioare pentru Cel pe care-L iubești, Isus Cristos. Înseamnă să stai în picioare pentru lucrurile care contează pentru El – adică lucruri care contează tot mai puțin pentru lumea în care trăim. Înseamnă să pui valoare pe ceea ce El pune valoare. Înseamnă să renunți la confort, la fel cum și El a renunțat, să renunți la sine, la fel cum și El a renunțat subordonându-se Tatălui.

Pentru că faptul că poți spune „eu fac parte din poporul Lui” nu este o favoare pe care noi I-o facem Lui, ci este harul pe care El ni-l acordă nouă. Pentru că și faptul că pot sta în picioare pentru ceea ce El stă în picioare este o onoare pentru mine și nu un motiv de laudă. El strigă și azi: „Cine este din poporul Meu?” Ce vei răspunde?

Leave a comment