Skip to content Skip to footer

Nu este pentru prima dată când mai mulți dintre noi experimentează evenimentele primei zile cu tot ce înseamnă aceasta: călătoria până la destinație, căutarea camerei, despachetat și familiarizat cu zona etc. Pentru unii dintre noi toate aceste lucruri se întâmplă chiar pentru prima dată – ce har și pentru unii și pentru alții!
Vremea mohorâtă prefigurează o tabără mai înnorată și mai ploioasă ca altă dată, dar în tabără înveți să te bucuri de fiecare zi, fie ea însorită, fie înnorată pentru că fiind timpul limitat realizezi că alte lucruri sunt importante: discuțiile cu alții, momentele de detașare prin diferite jocuri care ne ajută să lăsăm garda jos și să fim vulnerabili, rugăciunea unii pentru alții, încurajarea reciprocă, aflarea unor lucruri noi despre alții etc.
Acomodarea trece ușor, pentru că locația într-o zonă muntoasă (cu priveliști minunate, aer curat) și facilitățile oferite, fac lucrurile ușoare din acest punct de vedere. Oamenii cunoscuți cu atât mai mult fac acomodarea să fie facilă, iar perspectiva unei săptămâni în care nu doar că ne putem cunoaște mai bine, dar în care se creează spațiul și timpul în care suntem la dispoziția lui Dumnezeu ca El să lucreze.
Prima seară a prefigurat o săptămână bogată din punct de vedere spiritual și a fost și seara care a setat tonul și atmosfera, care cu ajutorul Duhului de fapt, s-a tot intensificat pe cum au trecut zilele. Dumnezeu ne-a surprins și ne-a atins, iar aceasta s-a văzut în modul în care El i-a călăuzit pe fiecare vorbitor (deși venind din locuri diferite) să se completeze unul pe celalalt pentru ca la final tabloul călăuzirii Duhului Sfânt în viața credinciosului să prindă contur tot mai mult. Dumnezeu ne-a vorbit prin Cuvânt și ne-a dat o nouă perspectivă pentru ca în final să ne împuternicească la o trăirea plină de Viață din Duhul.
Părtășia de dimineață, în cadrul grupurilor mici, pe baza citirii zilnice și a unor pasaje care vorbesc despre călăuzirea Duhului Sfânt a fost încă unul din momentele nu doar mult apreciate de toți, dar un moment transformator nu doar prin conținutul discuțiilor, cât mai ales revelator în ceea ce privește importanța și urgenta necesitate a grupelor mici pentru vitalitatea bisericii. Am (re)descoperit cât de importante sunt grupele mici pentru viața unei comunități mai largi cum este biserica noastră. Atât de mult încât a fost un grup care și-a exprimat dorința de a continua întâlnirile ca și grup mic pe mai departe.
Mărturiile din ultima seară împreună cu rugăciunea unii pentru alții au fost de asemenea momente de încurajare și motivare, dar și de confirmare a faptului că Dumnezeu a atins și a transformat vieți, iar momentele de cântare din jurul focului de tabără au consolidat pe mai departe ceea ce Dumnezeu a lucrat în viețile noastre.
Știu că până la următoarea tabără trebuie să treacă anul (sau poate nu;) ), dar te sfătuiesc să nu o ratezi pe următoarea! Cred că acesta ar fi sfatul fiecăruia dintre cei care au fost în această tabără. Pentru tot ce a fost Numele Domnului să primească Slava, Cinstea și Onoarea. El le merită!

Leave a comment