Skip to content Skip to footer

E 25 decembrie 2022 și spre deosebire de alți ani, azi e și ultima duminică din anul 2022.
Și e Crăciun!
Și ce har avem ca în această ultimă duminică din an când este și Crăciunul să putem să colindăm: „O, ce veste minunată!” Ce har că ne-am trezit și am putut spune cuiva „Bună dimineața. Cristos s-a născut!” și preocuparea noastră a fost cu ce ne îmbrăcăm, nu „oare avem cu ce ne îmbrăca!?” Ce har să ne întâlnim în pace și să ne bucurăm că iată a trecut încă un an, suntem în ultima duminică din acest an și pe deasupra putem colinda și avea în inimă bucuria și speranța care a adus-o Cristos în lumea noastră venind în lumea noastră să ne răscumpere.
Apariția îngerilor în câmpia Betleemului a fost factorul perturbator pentru lumea ce trăia în întuneric. Fiecare își vedea de drumul lui, de viața lui, de trăirea lui, dar Domnul… Acest factor perturbator se manifestă și azi în diferite forme, chiar printr-o sărbătoare pe care o repetăm an de an, dar care poartă cu ea harul a încă unui an în care ai toate motivele să te închini unui Dumnezeu care-ți acordă acest har, care-ți poartă de grijă chiar și în mijlocul furtunii.
Pentru că în definitiv și la urma urmei Crăciunul este factorul perturbator pentru omenirea întreagă fiind pusă în fața Împăratului împăraților care a luat viața pe pământ de la început. Pentru unii este perturbator prin simplul fapt că este de neînțeles cum Fiului lui Dumnezeu a luat tocmai această forma de început a trupului uman, dar este perturbator doar pentru a-i scoate din starea de indiferență și a-i duce într-o stare de har și credință într-un Mântuitor și Salvator! Pentru că nașterea Lui a fost doar primul pas perturbator din planul care-L avea Tatăl de a răscumpăra lumea din păcat! Slava Lui… și pace pe pământ!

Leave a comment