FACI BINE CEEA CE FACI ?

David eșuează în prima lui încercare de a aduce Chivotul Domnului acasă, adică la Cort! Înțelegem că a face bine înseamnă și a face corect!Este important, deci, și cum facem nu doar, ce facem!În economia lui Dumnezeu nu e valabilă zicala scopul scuză mijloacele!Dumnezeu îl întreabă pe Iona: faci bine ceea ce faci? Adică, e bine că te superi? La Iona,problema era cu ceea ce făcea! Revenind la David putem observa că în ceea ce privește războaiele pe care le ducea, mereu întreba pe Domnul nu doar dacă să lupte, ci și cum s-o facă. Dar tot David, într-un alt domeniu, nu consideră că trebuie să-l întrebe pe Domnul și tocmai atunci falimentează în mod regretabil!

Faci bine ceea ce faci? Poate că ai luat o decizie sau ești pe cale de a lua, poate ai început pe un drum,… În sfârșit, mereu suntem în situația de a lua decizii. Mai mari, mai mici , mai de perspectivă sau poate cu efecte imediate, mai importante, sau mai secundare, este înțelept ca înainte de verdictul final să auzim și să răspundem la această întrebare: FACI BINE?! Numai să nu procedăm ca Iona care a continuat să fie supărat! ( e atât de comun, de omenesc, de obișnuit și la îndemână răspunsul lui Iona: da,bine fac; deși era evident chiar și pentru el că nu făcea bine!) Poate că și David și-o fi zis: e suficient că-l întreb pe Domnul când e vorba de război, dar nu și când stau acasă, nu și pentru probleme strict personale!!!

FACI BINE CEEA CE FACI?!

Pentru mulți, pnetru familii, pentru tineri, este perioada luării unor decizii mari, importante! Primul pas în a te asigura că vei lua o decizie în voia Domnului este să-ți pui această problemă, să te întrebi dacă ești în voia Domnului. Fă acest prim pas! Ți se va deschide un orizont nou! Se va aprinde lumina! Vei face bine ceea ce vrei să faci, dar mai ales, vei face ce trebuie să faci !

Pe săptămâna viitoare!

 

 

Leave a Reply