Skip to content Skip to footer

E timpul să facem un zoom out, adică să ne oprim ca să ne uităm la imaginea de ansamblu. Este un exercițiu pe care-l putem face în mai multe domenii din viața noastră atunci când suntem prea prinși în detalii și parcă ne mișcăm în loc, în aceeași baltă. E bine să micșorăm imaginea ca să vedem și ce este în jur. Este echivalentul a ceea ce le-a cerut Dumnezeu poporului Israel (și nu numai) când le spunea să-și aducă aminte, să zidească altare și mai ales prin sărbătorile pe care li le-a poruncit.
Este timpul să ne aducem aminte care-i rolul nostru pe acest pământ – acela de vestitorii unei Vești bune. Este momentul să ne (re) aducem aminte că Evanghelia trebuie trăită și vestită. Este tocmai o vreme ca aceasta momentul potrivit, când oamenii nu mai au nici o speranță, nici o soluție și nici încredere că lucrurile mai pot merge bine să aducem mesajul că singura speranță este să te încrezi și să dai onoarea și închinarea Celui care le merită. Celui care ne-a scăpat prin jertfa Sa de la moartea spirituală care ne-ar fi despărțit pentru totdeauna de Tatăl ceresc. Să ne aducem aminte de această chemare, care nu este o obligație, ci face parte din roadele unui suflet mântuit și răscumpărat.
Este de asemenea timpul să ne aducem aminte că nu avem de luptat împotriva cărnii și a sângelui, adică nu luptăm împotriva celor din jurul nostru – nici măcar împotriva celor care se luptă împotriva noastră. Dușmanii noștri nu sunt medicii, vaccinați sau nevaccinați, nici profesorii, nici șeful, nici colegul, nici cel din familie, nici președintele, nici parlamentarii, nici nimic compus din carne și sânge. Dușmanul nostru este diavolul prin ale sale duhuri ale răutății, din locurile prea înalte. Adu-ți aminte că dușmanul este înfrânt deja prin jertfa lui Cristos. Cristos l-a biruit și asta ne dă și nouă biruință. Suntem prea încordați unii față de alții și râvna aceasta ar trebui să o folosim pentru a fi evangheliștii Veștii Bune, nu evangheliștii a tot felul de idei și conspirații (chiar dacă ele ar fi adevărate).
Este (mereu) timpul să ne oprim ca să ne facem ordine în priorități. Poate că acesta ar fi avantajul acestei perioade în care mergem cu frâna trasă ca societate. Să privim aceasta ca o oportunitate de a ne calibra și a face ordine în priorități. Aceasta nu numai că ne va aduce echilibru, dar viața noastră trebuie să fie plină de roadele mântuirii așa de minunate pe care am primit-o în dar.
Privește imaginea de ansamblu – atâta cât o vezi – oricum Domnul deține imaginea completă, de aceea să ne încredem în El, atât cu cele din detaliu cât și cu ansamblul.

Leave a comment