Skip to content Skip to footer

Crizele sunt spații pentru minuni! Aceasta nu este o afirmație pretențioasă sau arogantă, ci una reală și adevărată. Sigur că afirmația poartă în ea un contrast din punct de vedere a două lucruri care sunt în antiteză – o situație ne displace foarte mult (criza), iar cealaltă ne place foarte mult (minunile). De una dintre situații am vrea să scăpăm cât mai repede (criza), iar cealaltă am vrea să se întâmple cu noi și prin noi (minunile).
Afirmația în sine nu este automată, dar este automată în anumite condiții. Adică, dacă concentrarea mea este pe criză și mă las consumat de acest gând și de scenariile negative ce pot apărea din aceasta, atunci cu siguranță nu am cum să văd minunile din jurul meu pentru că văd numai criza. Deci o condiție este să știi unde privești și cu ce îți alimentezi mintea. O altă condiție este să înțelegi rolul care ți s-a dat în criza respectivă. Am fost sunați și noi de cineva care s-a plâns că toată lumea îi ajută acum doar pe ucrainieni și de cei de acasă nu mai are nimeni grijă. Ba da, avem grijă și de cei de acasă, dar nu-i mai bine să fim noi în poziția de a-i primi pe acești oameni care fug din calea războiului, decât să fie invers? Acesta este rolul nostru acum și trebuie să ni-l ducem la îndeplinire fără cârtire. Cine știe dacă nu cumva vremuri ca și acestea va aduce o trezire spirituală în țara noastră și poate chiar în regiune.
De multe ori poate ne uităm la situație și fiind aproape de noi, ne trece prin minte (și nu numai, unii deja au și plecat de frica războiului la noi în țară), că poate vom fi și noi târâți în această încurcătură, dar cred că manifestarea acestei crize la noi va fi în felul acesta în care trebuie să ne vedem rolul nostru în acest război (dacă pot să spun așa), adică acela de a fi sprijin pentru cei care fug de el. Da, asta poate însemna o situație de instabilitate și ceață și pentru noi, dar dacă acesta este rolul nostru atunci în felul acesta vom vedea minunea (minunile) din acest spațiu al crizei.
Cât despre minuni… de cele mai multe ori avem anumite așteptări și de obicei acestea sunt legate de evenimente care să fie văzute de alții, măsurabile, cuantificabile etc. De când minunea poate fi măsurată și pusă într-o cutie? Minune este și ceea ce se întâmplă în tine, în timp ce ești parte din rezolvarea crizei. Minunea este transformarea inimii tale de piatră într-una de carne. Minuni sunt lacrimile care-ți curg pe obraz, după multă vreme, văzând suferința. Minunea este faptul că ajuți, chiar din ceea ce spuneai până acum că este puțin.
Crizele sunt un spațiu în care Duhul Domnului ne cercetează inimile pentru ca să mângâie, să toarne balsam, să mustre, să îndrepte, să transforme și să ne pregătească pentru venirea Lui. Minunea se poate întâmpla în fiecare dintre noi în măsura în care nu ne împotrivim acestei lucrări a Duhului în noi.

Leave a comment