Skip to content Skip to footer

„Pentru ce căutați între cei morți pe Cel ce este viu?”
Învierea este o chestiune de credință, de perspectivă și așteptări!
Singurul lucru de care avem nevoie în ceea ce privește învierea este ca acesta să fie confirmat din punct de vedere istoric, anume că a existat ca eveniment în istoria omenirii. Orice alte demonstrații științifice ale învierii sunt o pierdere de timp și energie. Învierea în cele din urmă are impact, nu datorită puterii demonstrațiilor științifice ale acesteia, ci datorită capacității ei de a fi un eveniment perturbator pe care fie îl crezi, fie îl respingi! Pentru că la fel ca învierea, toate lucrurile cu privire la credința în Isus care schimbă viața omului se întâmplă exact prin acest lucru: prin credință! Orice altă pretenție a unor demonstrații omenești nu produc viață spirituală, ci împietrirea inimii. În felul acesta mulți încă Îl caută pe Isus între cei morți!
Observați că această căutare a lui Isus cu o așteptare nepotrivită vine din confuzie: „Fiindcă nu știau ce să creadă…” De unde vine confuzia în cazul lor? Din îndoială față de cuvintele pe care Isus i le spusese înainte de răstignire. Îndoiala este, (începând chiar din Eden) unealta favorită a diavolului. A folosit-o ca să încerce să pună la îndoială tot ce a făcut Dumnezeu prin oamenii săi de-a lungul istoriei și nici Isus n-a fost scutit de încercările diavolului de a-L deturna de la planul lui Dumnezeu. Biruința lui Isus față de această unealtă a diavolului a creat calea biruinței și pentru noi. Învierea Lui a spulberat pentru totdeauna eficacitatea uneltelor diavolului. Astfel orice apropiere de Isus cu îndoială nu este altceva decât o căutare a Lui între cei morți!
În cele din urmă, întrebarea aceasta deschide perspectiva credinței noastre. Învierea Lui face din credința în El nu doar ceva care transformă viața, ci și ceva distinct față de orice altă credință în vreun lider religios. Învierea Lui face lumină asupra singurei Căi care duce la mântuire. Oricare altă cale se află indiscutabil și iremediabil în întuneric. De aceea orice căutare a lui Cristos pe vreuna din căile aflată în întuneric nu este altceva decât căutarea Lui între cei morți.
Cristos a înviat, iar ceea ce facem an după an este să ne aducem aminte, să sărbătorim și să declarăm acest adevăr cu și mai multă convingere pentru ca El să se reveleze nouă tot mai profund, celor care caută să-L găsească în rațiune și știință, celor care sunt cu inima împietrită sau celor care sunt pe căile întunecate spunând că-L caută tot pe El. Cristos e viu, slava Lui!

Leave a comment