CONCEPTUL LUI DUMNEZEU DE FERICIRE

By August 8, 2016 Articole, Editoriale No Comments

Beta07082016 (1).pdf - Adobe ReaderConceptul de fericire al omului, respectiv, a lumii este de a primi ceea ce vrei. Conform acestui concept, deci, un om este fericit atunci când are și primește tot ceea ce dorește.De aceea, tot comerțul este bazat pe această idee. Pentru a fi cu adevărat fericit avem nevoie de ultimul model de mașină, de o casă nouă sau măcar de un parfum mai scump sau orice alt lucru care e mai bun, mai rapid sau mai ușor de folosit sau mai la modă decât cele pe care le avem în prezent. Așa se face că nu ratăm nici o publicitate acceptând să trăim în minciuna conform căreia nu suntem fericiți până ce nu avem ceea ce vrem.

Conceptul lui Dumnezeu de fericire exte exprimat într-un proverb simplu: “Fericit este omul care vrea ceea ce are.”  Atât timp cât te vei concentra pe ceea ce nu ai, vei rămâne nefericit! Când vei începe să apreciezi ceea ce ai deja, vei începe să experimentezi bucuria în viață. Pavel îi scria lui Timotei: “…evlavia însoțită de mulțumire este un mare câștig. Căci noi n-am adus nimic în lume, și nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea. Dacă avem, dar, cu ce să ne hrănim și cu ce să ne îmbrăcăm, ne va fi de ajuns.”

De fapt, noi avem tot ceea ce avem nevoie ca să trăim o viață împlinită, plină de bucurie. Îl avem pe Cristos. Îl avem pe Duhul Sfânt în noi, avem viață veșnică, suntem iubiți de Tatăl nostru ceresc, Cel care ne-a promis că va răspunde tuturor nevoilor noastre. Nu întâmplător Biblia ne spune repetat să fim mulțumitori ( 1 Tesaloniceni 5:18). Dacă vrei să fii fericit cu adevărat, învață să fii mulțumitor pentru ceea ce ai și să nu poftești lucruri pe care nu le ai.

Fiți fericiți, fiți bucuroși, trăiți o viață din belșug! Amin!

 

Leave a Reply