Skip to content Skip to footer

Îndemnurile lui Pavel „la foc automat” adresate romanilor (Romani 12:9-16) prezintă o imagine a responsabilității personale, dar care țintește mai departe la imaginea comunității. Toate aceste îndemnuri: dragoste neprefăcută, lipiți tare de bine, dragoste frățească, întâietatea altuia, plini de râvnă, bucuroși cu nădejde, primitori de oaspeți, gata de ajutor, oameni care binecuvintează, arată o abordare împotriva curentului. Unde mai auzi azi de astfel de oameni sau astfel de comunități care să arate o dragoste neprefăcută, frățească, plini de râvnă etc. De fapt, toate aceste caracteristici sunt specifice unui anumit tip de comunitate, anume comunitatea divină.
Ori de câte ori ne adunăm pentru părtășie și învățătură nu trebuie să uităm că suntem o comunitate divină. Ori de câte ori stăm la Masa Domnului facem aceasta pentru Cel care ne-a răscumpărat și ne-a făcut o comunitate divină. Datorită Lui putem să stăm în picioare având o dragoste neprefăcută și care se dăruiește pentru cel de lângă el. Datorită Lui putem să experimentăm bucuria care întrece circumstanțele temporare și temporale ale acestei lumi. Datorită Lui avem nădejdea eternității și aceasta este o caracteristică unică a comunității divine.
Faci parte din această comunitate divină? Atunci așa trebuie să trăim! Mulți oameni azi își doresc să facă parte dintr-o anumită comunitate. De exemplu, mulți își doresc să facă parte din comunitatea americană, asta datorită tuturor beneficiilor care vin cu aceasta: cum ar fi călătoriile. Pentru unii este ceva de dorit să facă parte din această comunitate. Alții și-ar dori să facă parte dintr-o anumită comunitate la locul de muncă. De fapt, încă din adolescență avem o problemă cu ceea ce se numește „presiune de grup”, adică presiunea de a ne conforma unei anumite comunități.
Dar comunitatea divină nu te constrânge din exterior, ci te motivează din interior. Comunitatea divină este transformată de Cel care este Capul ei – Isus Cristos, din interior înspre exterior. Dragostea pe care El o sădește în noi este ceea ce face această comunitate să fie distinctă și divină. Nu suntem ca oricare altă comunitate, asta nu pentru că am fi superior cuiva, ci pentru că El este Capul nostru și noi trăim din transformarea care El a generat-o în ființa noastră. Faci, deci parte din această comunitate divină? Trăiește așa cum zicea Pavel: dragostea neprefăcută, lipit de bine…

Leave a comment