CER ȘI ȚEPUȘ!

New PictureAm auzit pe mulți vorbind de țepușul lui Pavel. S-au făcut zeci de speculații legat de ce înseamnă acesta. Teologii legate de vindecare sau mai degrabă de nevindecare au fost lansate.

Am auzit vorbindu-se și despre cer. Mai puțin, deoarece informațiile sunt puține și, de obicei, când oamenii vorbesc despre cer o fac mai degrabă în virtutea unui model propriu construit pe baza unor dorințe mai degrabă sau a unor tradiții.

Foarte puțin sau deloc, însă, am auzit vorbindu-se despre cer în contextul țepușului. Abia acum când am citit din nou scrisoarea lui Pavel către cei din Corint mi-am dat seama, că Pavel vorbește despre țepuș în contextul cerului. Ori, asta schimbă întreaga perspectivă. Chiar așa: ce mai contează un țepuș, indiferent ce-o fi fost însemnând el, după ce ai vizitat cel de-al treilea cer?! Nu ne mai mirăm că apostolul trăiește cu dorința de a fi dezbrăcat de cortul pământesc din moment ce știm că el tocmai văzuse casa sa din cer. Nici că, tot el spune, suferințele de acum nu pot fi puse alături de slava viitoare! Țepușul este mai ușor de suportat atunci când pe retina ochilor tăi spirituali a rămas întipărit un colț din al treilea cer!

Provocarea este uriașă: suferința având în perspectivă cerul! Iar pentru a avea acces la această perspectivă, poate nu toți vom avea o experiență precum a avut Pavel. Toți, însă putem experimenta prezența Domnului, apropierea de El, cunoașterea Lui. La aceasta am fost chemați în ultima perioadă. Vine vremea când noi, toți copiii Lui, vom pleca spre cerul Lui. Până atunci, însă, să aducem cerul pe pământ. Să nu uităm că am fost puși să locuim în locurile cerești. Toate acestea ne pot da o perspectivă a cerului în față căreia orice țepuș să pălească!

Amin!

Pastor TEODOR BULZAN

Leave a Reply