Într-o lume care este foarte concentrată pe dorințe, posesiuni și proprietăți, dacă te-ar întreba cineva care are capacitatea să-ți îndeplinească acea dorință: „ce vrei să-ți dau?”, ce ai răspunde? Ce ai răspunde azi, acum, la această întrebare? Care este lucrul care-ți lipsește sau care crezi că-ți lipsește? Ce ai nevoie? Ce dorești?
Ce ai răspunde la această întrebare, azi, la început de Octombrie 2020? Solomon a știut ce răspuns să dea, setând astfel un exemplu pentru noi. Care este preocuparea ta cea mai intensă? Care este problema ce ai vrea-o rezolvată? Care este domeniul unde simți că nu mai poți fără ajutor? Care este nevoia ce ai vrea-o împlinită? Observați că prima noastră tendință este să ne concentrăm pe lucruri și nevoi. Este exact opusul a ceea ce a făcut Solomon. Și aici este secretul! Solomon a înțeles acest principiu extraordinar, că Celui care poate să-ți dea totul, nu-i ceri lucruri de nimic. Adică Celui care are puterea să facă „nespus mai mult decât cerem sau gândim noi…” nu-i ceri un lucru care-l poți face singur. Dacă El poate orice, poate totul atunci înțelept este să ți-L dorești pe Cel care poate totul în viața ta. Asta a înțeles Solomon. Că dincolo de posesiuni și averi, cea mai mare nevoie a lui a fost de prezența Domnului în viața lui. Când Solomon a cerut înțelepciune n-a făcut altceva decât a cerut ca Domnul să fie prezența constantă din viața lui.
Dar principiul enunțat mai sus se aplică în aceeași măsură și în revers. Domnul nu vrea mai puțin de la tine decât totul: toată atenția ta, toată pasiunea ta, toată inima ta, toată dedicarea ta, toată… tot! Și asta nu pentru că ar avea El nevoie, ci pentru că de fapt El te vrea pe tine! El vrea să fie prezent în viața ta! El te-a creat pentru aceasta și acestea nu sunt niște afirmații umaniste, ci este esența creației Lui – El l-a creat pe om pentru a fi prezent în viața lui! Așa deci, ce vrei să-ți dau, te întreabă Domnul azi?!
