Skip to content Skip to footer

Tare frământați mai sunt unii oameni și în special pocăiții, de recensământul acesta. Suspicioși și neîncrezători, pe de-o parte poate pe bună dreptate față de acțiunile unui stat părtinitor. Sunt supărați oamenii că sunt doar niște numere, când acum li se cere doar numere. Până la urmă, dacă vrem să nu fim doar un număr, depinde de fiecare dintre noi. Cum? Dacă tot e vorba de numărat, ce-ar fi să ne numărăm roadele? Ce-ar fi să ne recenzăm motivațiile? Ce-ar fi să ne numărăm prietenii cărora să-L mărturisim pe Domnul? Ce-ar fi să ne recenzăm iertările acordate și relațiile restabilite/restaurate? Ce-ar fi să ne recenzăm zâmbetele acordate celor din jur? Ce-ar fi să ne evaluăm până la urmă motivația inimii!?
Dacă statul te numără pentru că ești în viață, ce-ar fi ca tu să evaluezi DE CE ești în viață!? De ce, în sensul direcției, a viziunii și scopului pentru care Dumnezeu ți-a mai dat încă o dimineață. Suntem așa de ușor prinși în vâltoarea circumstanțelor uitând pe Cel care vrea să facem din circumstanțele în care suntem o mărturie vie pentru Împărăția Lui. Așa de ușor ne aprindem (de mânie) față de cel pe care ar trebui să-l iubim. Așa de repede sărim să etichetăm alimentându-ne, de fapt, de la imprimanta iadului. Așa de multe sunt scuzele noastre pentru a nu face ceea ce de fapt suntem datori să facem.
În ce fel ne putem „recenza” motivația inimii? Pe ce căi umblă inima noastră? Care sunt resorturile care ne împing spre o decizie sau alta? De ce ne comportăm într-un fel față de X și în alt fel față de Y? De ce venim la biserică? De ce ne rugăm cum ne rugăm, de ce cântăm cum cântăm? De ce explodăm de nervi, când ar trebui să fim mai răbdători? Înspre ce este părtinitoare inima noastră? Toate acestea sunt întrebări (și multe altele asemenea) care pot fi un indicator bun pentru a descoperi ce este în inima noastră. Până la urmă Singurul care știe ce este cu adevărat în inima noastră este Cel care ne-a creat, Cel care ne-a răscumpărat! Înaintea Lui, oricum, vom da socoteală, fie că ne place sau nu recensământul. Va veni o zi a statisticilor complete, reale și fără marjă de eroare.
Până atunci, haideți să ne recenzăm motivația inimii și asta nu pentru a știi cât de tare să ne lovim în piept (sau nu) de grozavi ce suntem, ci pentru a ne încuraja să mergem mai departe cu și mai mult curaj și a rezolva relațiile ce trebuiesc rezolvate. Noi putem transforma numerele (care suntem considerați) într-o relație. Și în relație este putere: în relația cu El și unii cu alții!

Leave a comment