Skip to content Skip to footer

Fiind încă la început de an merită să mai zăbovim asupra unor subiecte specifice perioadei… ce face istoria? V-ați gândit vreodată la întrebarea aceasta, în felul acesta? Nu ce este istoria și nici cum a fost istoria ultimilor ani, ci… ce face istoria?
Putem răspunde în multe feluri la această întrebare: consemnează evenimente, oameni, situații, ne ajută să înțelegem perspectiva largă a lucrurilor, ne dă o lecție pentru viitor etc. Toate aceste răspunsuri sunt corecte și adevărate, dar poate mai putem adăuga o nuanță… istoria consemnează calitatea trecerii timpului. Adică, timpul se mișcă, nimeni nu poate spune că pentru el timpul stă în loc. Te trezești dimineața și te uiți în oglindă sau auzi plânsetul unui bebeluș, mai apoi strigătul lui și mai apoi trebuie să mergi tu să-l trezești că ar dormi toată ziua. Timpul se mișcă, trece, dar cum trece. Istoria ne arată calitatea în care timpul a trecut. Adică calitatea timpului trecut ne dă doctori pregătiți, ingineri străluciți, programatori de excepție, predicatori pregătiți, evangheliști curajoși… în două cuvinte: oameni pregătiți.
Bine, bine, da unde-i Dumnezeu în toate acestea? El este în detaliile calității timpului trecut. Chiar și în timpul celui care poate nu vrea să-L recunoască pe El în descoperirea Lui. El a setat lucrurile în felul acesta, El a dat răbdarea pentru ca timpul să treacă cu folos pentru acel medic care se pregătește ani de zile, pentru ca mai apoi să se pună în slujba oamenilor. El a fost acolo la fiecare descoperire a omului pentru că El deja știa ceea ce noi descopeream. El este prezent în timpul dedicat Scripturii pentru a o înțelege și a primi revelația (de la El), pentru ca poporul să fie hrănit și valorile Lui să fie impregnate în mintea lui.
Provocarea pentru noi azi, este să ne măsurăm calitatea timpului. Cât din timpul nostru dintr-o zi îl folosim pentru lucruri cu impact pe termen lung și cu impact veșnic până la urmă!? Ne-ar plăcea ca atunci când vom pleca din lumea asta să se spună lucruri frumoase despre noi, dar nu din politețe, ci pentru că istoria a consemnat calitate în timpul care a trecut. Calitatea în timp înseamnă Cristos prezent prin citirea Bibliei și rugăciune, disponibilitatea de a învăța din greșeli, cărți citite, relații semnificative, influență pozitivă în jurul tău, ca să menționez doar câteva exemple. Să scrie istoria în dreptul nostru despre calitatea timpului trecut!

Leave a comment