Skip to content Skip to footer

Ce-ți mai aduce bucurie? Ce te mai bucură în aceste zile?
Dacă spui că nimic, atunci nu e bine deloc!
Pentru unii aceste săptămâni de cumpărături cu reducere sunt un prilej de a mai găsi câte-o bucurie în viață. N-o să vă vină să credeți câți astfel de oameni trăiesc printre noi – pentru care o masă nouă, o bicicletă, un pat frumos văzut într-o reclamă pe internet sunt singurele bucurii. Și tocmai acest lucru este de fapt cel mai trist lucru. Atunci când lucrurile și ceea ce putem obține cu bani devin singurele noastre bucurii suntem de fapt cei mai nefericiți.
Pe de altă parte trebuie să fim conștienți că nu lucrurile acestea ne fac nefericiți, ci credința că acestea ne vor aduce bucuria. Dacă inima noastră n-a fost creată ca să iubească lucruri, cum altfel să se simtă dacă nu nefericită atunci când iubește tocmai ceea ce n-a fost creată să iubească. Dacă Biblia ne spune în repetate rânduri că Domnul se uită la inimă, asta ar trebui să ne facă să înțelegem că inima a fost făcută să rezoneze și să răspundă Celui care a creat-o și nu lucrului despre care crezi că nu mai poți trăi dacă nu-l deții.
Într-o lume tristă și apăsată este nevoie de izvoare de bucurie, iar acestea se găsesc într-o singură Persoană – Isus Cristos. În momentul în care El devine Sursa, numai atunci toate celelalte lucruri sunt doar pentru întrebuințare temporală și temporară. Pentru că nu lucrul în sine este bun sau rău, ci modul în care noi îi acordăm o valoare mai mare decât se cuvine.
Bucuria este cântare. Este rugăciune. Bucuria este exprimarea unei mulțumiri. Bucurie înseamnă protecție față de cunoscut și necunoscut. Bucurie este atunci când, ca și albinuțele, și alții se pot bucură de munca ta, fără ca acest lucru să te deranjeze. Bucurie înseamnă prezență – prezența familiei, a prietenilor, dar mai mult înseamnă prezența Răscumpărătorului care pe lângă bucurie îți poate da și împlinire. Bucurie este atunci când poți să-i mulțumești Lui pentru un lucru ce l-ai dorit la fel de mult ca pentru cel nedorit. Bucurie este atunci când te poți bucura de un lucru fără a-ți alipi inima de el. Bucurie este atunci când inima tresaltă la gândul că El va reveni… curând!

Leave a comment