BREXIT !

BREXIT!

Iată cum se face că ne-am ales zilele acestea cu un cuvânt nou în limba română: brexit! (unii spun că mai urmează și altele (cuvinte noi!)) Dacă ar fi numai atât! Ceea ce ne transmite, însă, acest fapt, este mult mai mult decât atât. Sigur că, faptul că a trebuit dedicat un cuvânt special acestei separări ne arată dimensiunea colosală, istorică a evenimentului (interesant: un cuvânt pentru o acțiune!). Cum spuneam, este mai mult decât atât.
În primul rând e o dovadă a deteriorării relațiilor umane. Dacă știam că, în general relațiile dintre oameni au nevoie să fie întreținute, altfel se distrug rapid, iată că am ajuns să vedem tragedia aceasta întâmplându-se la nivel de națiuni.
În al doilea rând, cred că această „ieșire” este doar un început. Cineva trage sforile ca relațiile dintre oameni, țări, națiuni să se deterioreze pentru ca, în final, lumea, națiunile, să simtă nevoia unui lider care „să facă ordine!” Din acest punct de vedere, ceea ce s-a întâmplat este direct legat de vremurile sfârșitului care au început deja!
În al treilea rând, cine a citit săptămâna aceasta prima carte a împăraților lui Israel, a putut observa că istoria se repetă. Și Israel – Împărăția de Nord, a ieșit din Împărăția lui David. Iată că nu e nimic nou sub soare! Astăzi se rup relații în familii, în afaceri, în biserică, între biserici, între națiuni,…!
Mai mult decât atât, relații normale, adică așa cum au fost ele făcute să funcționeze de la Creație, sunt înlocuite cu relații distorsionate și anormale. Gândiți-vă numai la ce au ajuns relațiile din familie. Cât de departe a ajuns omul lăsat în rătăcirea minții lui blestemate din cauză că a respins adevărul lui Dumnezeu.
Totuși, în această lume, în aceste vremuri și la aceste generații, Dumnezeu ne-a trimis să le slujim arătându-le adevărul în dragoste! Fără „brexit”!
Pe săptămâna viitoare.

Leave a Reply