Skip to content Skip to footer

Există o așteptare. O așteptare în cer, care trebuie să-și găsească ecou în inima noastră. O așteptare a îngerilor, a celor douăzeci și patru de bătrâni. Așteptarea ca Dumnezeul nostru să pună mâna pe puterea Lui cea mare (Apocalipsa 11:17). Tot cerul așteaptă, fără să știe când, chiar dacă sunt în proximitatea Împăratului, acel moment când Împărăția lumii va trece „în mâinile Domnului nostru și ale Hristosului Său”. Îmi imaginez ce exuberanță de bucurie va fi acel moment când în sfârșit Tatăl va declanșa „operațiunea finală”. O exuberanță care vine din sentimentul „în sfârșit”!
Interesant că așteptarea lor nu-i oprește din a-și duce îndatoririle zilnice cu credincioșie până la capăt. Chiar dacă sunt în imediata apropiere a Celui care știe, ei trăiesc cu această așteptare, dar mai important își continuă închinarea necurmată. Așteptarea nu le paralizează acțiunile, iar vestea că așteptarea a luat sfârșit le amplifică bucuria și închinarea.
Mai este un lucru interesant, se pare că și cei din cer simt (poate mai tare ca noi) nerăbdarea ca Împăratul să preia controlul total. Mă gândesc la cât de nerăbdători sunt politicienii să pună mâna pe putere, în zilele ce urmează alegerilor – până când se îndeplinesc toate procedurile legale.
Oare care-i așteptarea celor din cer legată de „puterea Lui cea mare”? Poate spune cineva că El nu deține controlul acum? Cu siguranță că nu putem spune asta, dar cred că așteptarea lor are de-a face cu desăvârșirea manifestării totală a dreptății Lui – atât față de Cristos, cât și față de cei care sunt ai Lui Cristos. Manifestarea deplină a întregii Lui puteri se va putea manifesta abia atunci, când socotelile s-au încheiat, pentru că până atunci El își manifestă răbdarea și bunătatea. În multe rânduri Biblia ne învață să lăsăm răzbunarea în mâna Domnului, atunci El își va lua puterea să-i răzbune pe cei care sunt ai Lui și care au lăsat răzbunarea în mâna Lui.
Este pe de altă parte așteptarea faptului că Dumnezeu și-a manifestat bunătatea așa de mult timp și nu a primit în schimb ceea ce merita… iar lucrul acesta se va încheia în acea zi. Vremea evaluării personale este acum, la fel și vremea așteptării, la fel și vremea să lăsăm răzbunarea în mâna Lui. Pentru ca în acea zi să ne unim cu îngerii și cei douăzeci și patru de bătrâni: „Împărăția lumii a trecut în mâinile Domnului nostru…”

Leave a comment