Skip to content Skip to footer

Cristos se apropia de punctul culminant al timpului Lui pe acest pământ. Prioritatea Lui acum ca dintotdeauna a fost să facă voia Tatălui. Nu a fost nimic mai important pentru Isus decât să asculte de Tatăl. Acest nivel de dedicare este specific unuia care știe să asculte și să iubească. De fapt aceasta era una din ultimele lecții pe care Isus îi învăța pe ucenici. Că lumea are nevoie de oameni care să iubească din ascultare. Adică o dragoste care are o sursă exterioară omului. Că mulți se bazează pe propriile resurse atunci când iubesc și o astfel de iubire este trecătoare pentru că resursele interioare sunt trecătoare. Doar resursele lui Cristos sunt veșnice.
Pe lângă asta trebuie să înțelegem contextul în care Isus asculta și iubea. Cu toată agitația din jur, nedreptatea de care a avut parte, ura și desconsiderarea din partea fariseilor, a oamenilor, Isus nu a uitat să asculte și nici n-a uitat să arate dragoste celor care erau ai Lui și celor care-L desconsiderau și-L batjocoreau. Cu toată agitația, deci, în liniște, dar cu hotărâre El a rămas focalizat pe scop. Când te apropii de termenul limită, așa cum era Isus, lucrurile se precipită, dar nu trebuie să uiți nici scopul, nici direcția.
Modul în care și-a petrecut ultima săptămână înainte de Cruce a arătat profunzimea dragostei lui pentru ucenici. Modul în care El s-a rugat pentru ei în timp ce ei erau pur și simplu deconectați de însemnătatea evenimentelor ce se petreceau în jurul lor arată din nou cât de mult îi iubea. De fapt arăta cât de mult era El dedicat, nu doar lor, de atunci, ci și tuturor celor ce vor asculta mărturia lor, peste ani și peste veacuri. Pregătirea lui Isus pentru Cruce însemna prioritate și dragoste, ascultare și dedicare!
Trăim într-o societate tot mai agitată, care produce și suportă un nivel de zgomot infernal și în care, culmea, Dumnezeu este redus la tăcere. Dar El vorbește și azi, chiar tăcând pentru că El a vorbit atunci prin Cruce. Mesajul Crucii Lui este la fel de puternic și de pătrunzător cum a fost atunci, în acea săptămână a pregătirii. Pentru că acest mesaj este mesajul dragostei Tatălui! O dragoste care înflăcărează azi pe acei ucenici care sunt gata și disponibili să asculte!

Leave a comment