A ÎNVIAT!

resurrectionOare se putea altfel? Dacă nu ar fi înviat Cristos, așa cum apostolul Pavel presupune, prin absurd, atunci credința noastră ar fi zadarnică, noi am fi morți în păcatele noastre, lumea nu ar mai avea nici o nădejde, orice izvor de creativitate ar fi fost secat, nici o lumină la orizontul existenței noastre nu ar licări,… de fapt nici nu se poate descrie starea omenirii, care ar fi ea,… dar, CRISTOS A ÎNVIAT!

Este demn de observat faptul că Ioan reia cuvintele lui Isus care spune, printre altele, cu referire la stăpânitorul lumii acesteia care vine, nu are nimic la El și faptul că el – stăpânitorul lumii, adică satan, este judecat.

Înțelegem că prin moartea lui Isus s-a făcut dreptate. Cum adică? Dumnezeu însuși decretase că plata păcatului este moartea. Fiindcă omul a păcătuit, acesta a adus moartea asupra lui și asupra întregii rase umane. Așa că, moartea omului, păcătos fiind, nu putea fi o soluție, era doar o consecință a păcatului lui. De aceea, era nevoie de cineva din afara „sistemului” care să aleagă, de bună voie să-l substituie pe om, în moarte. Omul Isus Cristos a fost Acela! În momentul când și-a dat Duhul, dreptatea lui Dumnezeu a fost împlinită, moartea înfrântă, satan judecat. Și, deoarece Cristos a trăit o viață fără păcat, după ce satan fusese judecat, lucrarea Lui fusese dusă la capăt, desăvârșită, a fost alegerea lui Dumnezeu, în suveranitatea și atotputernicia Lui ca să-L învie din morți. Și a făcut-o! Slăvit să fie Numele Lui!

Acum, toate acestea sunt realități din lumea spirituală. Întrebarea este dacă aceste realități au vreo legătură cu tine! Moartea și Învierea lui Cristos sunt pietrele de temelie ale creștinismului. Ele nu sunt legende, nici basme – sunt realități spirituale care au intersectat lumea noastră, timpul, existența omului și le-au modificat pentru totdeauna. Le-au transformat în măsura în care, acceptându-le prin credință, ele devin valabile pentru noi. Ce înseamnă aceasta? Înseamnă transformare, viață nouă, gândire nouă, om nou, biruință, și … ÎNVIERE!

Cristos a Înviat! Sărbători pline de bucurie, vă doresc!

Pastor TEODOR BULZAN

Sursa foto: AICI

Leave a Reply